Banksysteem

Aan alle eerlijke journalisten die de publieke opinie echt willen informeren

Eric Toussaint tot het Griekse parlement: "Ik ben ervan overtuigd dat deze twee dagen (17-18 juni) de Griekse regering en het Griekse parlement voldoende argumenten zullen geven – ook aan alle eerlijke journalisten die de publieke opinie echt willen informeren – om de waarheid achter de Griekse schuld kenbaar te maken". De volledige vertaling van zijn toespraak.
vrijdag 19 juni 2015
 
Lees verder op DeWereldMorgen.be

 

De Catacomben van Den Haag – De Onafhankelijke (Nieuws Poort) Pers!

In het nieuwe Media de Libertijn in Den Haag gaan praten over banken, geld en geldschepping en de crisis met Rusland. We doen dit in een tijd dat de spanningen oplopen en er een groeiende onrust is onder de Nederlandse bevolking. Kunnen we zonder de banken? Wat zijn de alternatieven?

Als we praten over de banken denken we aan bonussen. De exorbitante bedragen die de bankiers vinden dat zij verdienen schreeuwen van een ongelijkheid en een afstandelijkheid naar de burger die de prijs al bijna 7 jaar betaald voor een bankensector die het hele westen zo’n beetje in een crisis heeft gestort. Keer op keer zien we met lede ogen hoe deze groep, die zich in een onmisbare positie heeft gemanoeuvreerd, met een dedain het lijden van het volk totaal negeert en met grote gebaren het desastreuze pad blijft volgen dat ons naar de volgende crisis leidt…

Dit is de procedure die we hebben gevolgd naar onze banken.

De bijbehorende documenten zijn te vinden onder Downloads.

22 januari: Juridische kennisgeving naar de directie van de Regiobank gestuurd.

12 februari: Regiobank schrijft oa. dat we 'gehouden zijn om de hypotheeknota's te voldoen'. Tot op heden hebben we nog nooit een nota ontvangen. De bank werkt met automatische incasso's. Doordat we er voor zorgen dat er niet voldoende saldo op de rekening staat, sturen ze vervolgens een herinnering, die niet van een naam is voorzien en door een computer ondertekend is.

 

We zijn allemaal opgegroeid met het idee dat wanneer we geld sparen en naar de bank brengen, dat dit geld door de bank mooi wordt bijgehouden tot we het weer nodig hebben. Maar onze centen worden niet door de banken bijgehouden, zelfs de digitale cijfers worden niet door een bank aangehouden in een grote kluis. De meeste onder ons weten niet hoe een bank precies werkt en vele economische modellen zijn gebaseerd op een verkeerde perceptie van het financieel systeem.

Als we geld naar de bank brengen, is dat geld wettelijk gezien niet meer van ons - maar van de bank!! (Lees dit nog eens!) De getallen op de rekeninguittreksels zijn wettelijk gezien een tegoed dat de bank aan ons nog moet betalen. Het is een schuld voor de bank, maar het geld is van de bank en niet van de spaarder.